Nieuws

De Daalderop koffiepercolator van buiten en binnen

Lezing over de Daalderop koffie percolator 18 oktober 2013

Op vrijdagavond 18 oktober 2013 vindt in de bblthk, de openbare bibliotheek van Wageningen, een lezing plaats over de wereldberoemde Daalderop koffie percolator. Het adres is Stationsstraat 2, aanvang 20.00 uur. Ook een aantal andere huishoudelijke producten van Daalderop zal de revue passeren. Vele daarvan zullen tijdens de presentatie te zien en zelfs aan te raken zijn.

Lees meer...

Nieuwsbericht |

Presentatie van het MinIOGZ op Everwijnsgoed 4 augustus 2013

Op zondag 4 augustus 2013 is een presentatie van het Ministerie van In Onbruik geraakte Zaken te zien in de monumentale boerderij Everwijnsgoed, gelegen in het Renkumse Beekdal, Bennekomseweg 160, vanaf 11.00 uur.

Lees meer...

Nieuwsbericht |

Culturele Ronde 2013 schilderijen Kamphuis
Het atelier van Robbert Kamphuis, Culturele Ronde 2013

Nieuwe schilderijen van Kamphuis op komst

Tijdens de Culturele Rond die in Wageningen op 13 en 14 april 2013 plaatsvond lichtte Miniogz-schilderaris Robbert Kamphuis een tipje van de sluier op betreffende zijn schilderijen van in onbruik geraakte apparaten. Aan een wand van het atelier van deze reus hing een deel van zijn reeds gemaakte werken, met onderop een aantal nieuwe maar nog niet geheel vrijgegeven werken.

Lees meer...

Nieuwsbericht |

IOGZ in De Gelderlander van 17 oktober 2012

In de bres voor de knijpkat

Op 17 oktober 2012 heeft De Gelderlander-Vallei een artikel door Saskia Wassenaar over het Ministerie van In Onbruik Geraakte Zaken geplaatst, met foto's van Herman Stöver en een afbeelding van een schilderij  van Robbert Kamphuis.

Lees meer...

Nieuwsbericht |

Ministerie IOGZ brengt jaarbericht 2030 uit

Het Ministerie van In Onbruik Geraakte Zaken heeft zijn Jaarbericht over 2030 uitgebracht. Met enige trots meldt het Ministerie, dat in dit Jaarbericht een gematigd optimisme op zijn plaats is. In slechts enkele decennia werd het IOGZ het apparatiar geweten van Nederland.

Lees meer...

Nieuwsbericht |

Richtlijnen omtrent het op vakantie meenemen van apparaten

Veelvuldig worden aan het Ministerie vragen gesteld omtrent het op vakantie meenemen van apparaten die door leken mogelijk als in onbruik geraakt worden beschouwd en daarom wellicht ongewenst zijn. Daarom heeft het IOGZ Richtlijnen omtrent het op vakantie meenemen van apparaten opgesteld.

Lees meer...

Nieuwsbericht |

Typemachines redden gemeenten

Begin augustus 2012 richtte het computervirus Dorifel een ravage aan in de computers van talloze bedrtijven, organisaties en overheidsinstellingen. Vooral bij gemeenten was de consternatie groot. "Een gemeen virus", aldus een medewerker van een cyberbeveiligingsbedrijf. Maar het personeel der lokale overheden was niet voor één gat gevangen.

Lees meer...

Nieuwsbericht |

Belgen hebben voor twee en een half miljard aan ongebruikte spullen

Op Belgische zolders ligt voor 2,5 miljard aan ongebruikte spullen, zo meldden de media medio 2012. Met name gaat het om speelgoed en babyartikelen, kleding, meubels, boeken en strips. Zorgelijk is, dat zich hieronder ook in onbruik geraakte apparaten zouden kunnen bevinden, waarvan het lot onzeker is.

Lees meer...

Nieuwsbericht |